Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:51 tpen

A Cola az ellenségünk? - Avagy meddig élnek a jegesmedvék?

"Bár a Cola-Light-ot sokan a sporttal és az egészséggel kapcsolják össze, valójában idegméregként ható, potenciálisan rákkeltő, nagy intenzitású édesítőszerek (aszpartám és aceszulfám-K), fog- és csontromboló savak (foszforsav), DNS-károsító színezőanyagok (ammónium-szulfitos karamell), pszichikai függőséget okozó koffein, illetve további meg nem nevezett „ízesítőanyagok" az aggasztó elegye.

Nátrium-benzoátot is tartalmaz, amely erős savak jelenléte mellett - ilyen például a citromsav, ami a termékben ugyancsak megtalálható - rákkeltő benzollá (lásd alább) bomlik.

Az üdítőital-gyártók már a kilencvenes évek óta ismerik ezt a kémiai hatást, mivel azonban a szabályozó hatóságok eddig semmiféle kényszerítő intézkedéssel nem befolyásolták a cégeket az általuk alkalmazott recept módosítására, annak érdekében, hogy megelőzzék a benzol keletkezését, a cégek továbbra is folytatják a benzoátok és a savak keverését.

Ironikus, hogy a normál italokban alkalmazott magas fruktóztartalmú szirup a fenti reakciós folyamatot lelassítani látszik, így a benzol keletkezése leginkább a diétás italokban jelentős probléma. "

tudatosvasarlo.hu

Ezek szerint a kóla rossz, de azért hoznék pár ellenérvet, csak vázlatosan:
*foszforsav: segít az ATP regenerációban,
*cukor: (ez nincsen a Diet szériában) regenerál,
*hatásos kampány volt vagy sem, de a tour de france-n is láttam hogy isszák a bringások, mitőbb keverik sörrel vagy pezsgővel,
*erős fertőtlenítő hatása miatt iszom gyomorbántalmakra.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr592685605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása