Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:22 tpen

A multivitamin hatása a hangulatra, a mentális teljesítményre, a stresszre, a fáradtságra, a kimerültségre

Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a megfelelő vitamin és ásványi anyag kiegészítés milyen befolyással van a hangulatra, a mentális teljesítményre, a stresszre, a fáradtságra, a kimerültségre.

Egy randomizált, kettős-vak és placebo-kontrollált vizsgálatban 215 férfi vett részt (30 és 55év között) kapott vagy a saját multivitaminnal végezték és placebo, időszak: 33 nap.

A két csoport volt a vizsgált elején, végén egy hangulat, a stressz és egészségügyi kérdőíveket töltettek ki velük, valamint a fizikai és szellemi feladatokat végeztettek velük.

A multivitamin, amit kaptak az a Berocca ® volt, amelyet a Bayer gyártott, természetesen a Bayer szponzorálta a tanulmányt is.

A kezelés előtt, nem volt szignifikáns különbség a placebo csoportban és multi-vitamin/ásványi anyag csoportban. Azonban, 33 nap pótlás után a multivitamin / ásványi anyag csoportban jelentősen javult az általános mentális egészség, csökken a stressz, nőtt az "életerő", javuló tendencia mutatkozott meg a hangulatban. A placebo-csoportban nem mutatott szignifikáns változást.

"Összességében, ezek az eredmények arra utalnak, hogy a tápláltsági állapot javítása, a pótlása a vitaminoknak és az ásványi anyagoknak szükséges, hasznos lehet a teljesítményfokozásban." mondja Northumbria Egyetem professzora David Kennedy, aki vezette a tanulmány.

"Tudjuk, hogy a központi idegrendszer működése nagyban függ a megfelelő mikrotápanyag beviteltől, és bőséges bizonyítékok állnak rendelkezésre: epidemiológiai vizsgálatok egyértelműen arra utalnak, hogy kapcsolat van a mikro-tápanyagok és pszichológiai működés között."

"A C-vitamin például az agy leggyakrabban előforduló antioxidáns, és ezt az anyagot veszik fel a legnagyobb koncentrációban a neuron-gazdag területek."

Forrás: Northumbria Egyetem

Magyarországon ez a termék nem igen ismert, ezért leírok nektek egy tápanyagtáblázatot:

- A készítmény hatóanyagai:
Vitaminok:
C-vitamin (aszkorbinsav): 1000 mg
B1- vitamin (tiamin): 15 mg
B2 -vitamin (riboflavin): 15 mg
B6 -vitamin (pyridoxin): 10 mg
B12 -vitamin (cianokobalamin): 0,01 mg
Biotin: 0,15 mg
Nikotinsav: 50 mg
Pantoténsav: 23 mg
Ásványi anyagok:
Kalcium: 100 mg
Magnézium: 100 mg
- Egyéb összetevők: Vízmentes citromsav, nátrium-hidrogén-karbonát, nátrium-klorid, aszpartám (50 mg), nátrium-lauril -szulfát, mannit (76 mg), bétakarotin 1% CWS (E 16aa), "Beet red" (betain, cékla, E 162), narancs aroma 55588/AP
Keverékekben: Nátrium-citrát, citromsav, nátrium-aszkorbát, alfa-tokoferol, akáciamézga, növényi olajok, szaharóz, dextrin.

 

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr652685478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása