Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:52 tpen

Az aminosavak csalfa világa

A folyékony aminokról nem rég hallottam egy érdekes dolgot egy kedves, hozzáértő barátomtól.
Tulajdonképp nekem már korábban gyanús volt minden amino készítmény, hiszen, a már korábban leírt cikkemben (az aminosban) arról volt szó, hogy 3 különböző eljárással készítik az aminosavakat, ha ez tényleg így van, akkor miért egy alacsony biológiai értékű (whey összetételű) kiegészítő az eredmény?
Amennyiben több különböző eljárással készül az amino liquid, akkor simán tudnának egy magasabb biológiai értékű dolgot csinálni, mint a tojásfehérje, hiszen ugyanolyan gyorsan felszívódna, mint a whey amino, mivel amino, a szervezet készen kapja. A következtetés amit levonhatunk, és amire ismerősöm is felhívta a figyelmemet: valószínű (biztos!?) hogy mindegyik (vagy nagy százaléka) a piacon lévő termékeknek kamu, sima whey lé, nincsen bontva aminokra. És pont egy amerikai cég ("timbab") termékével hozakodott elő, és ha az amerikai álom ez akkor hajjaj a magyar álomnak.
Régebben a magyar gyártók között volt olyan cég, aki csak vett egy présgépet, és tömörítette a fehérjét, aztán tett rá egy gél réteget, és kész az "amino kismillió" termék. A végeredmény: törött vécécsészék (kifejtem: mire az emésztőszervrendszer meghámozta a tabit a géltől, és elkezdte volna bontani a "fehérje kavicsot" addigra végigfutott a gyomron. Hát igen, ez nem kicsit kellemetlen, amikor koppan a WC-ben).
Amit ajánlok: ne hallgass senkire, mindenki hazudik, főleg a színes katalógusok!

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr762685607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása