Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.26. 10:49 tpen

A koffein csillapítja a fájdalomérzetet

A koffein gyorsítja az anyagcsere sebességét, növeli a természetes stimulánsok termelődését: adrenalin és noradrenalin. A kevésbé ismert funkciója viszont, hogy csillapítja fájdalomérzetet az által, hogy megemeli a test természetes béta-endorfin szintjét.

A kutatást a Yale Egyetem csapata végezte 2000-ben. Fiatal férfiakon végezték, testsúlykilógrammonként 6mg-t kaptak, ami egy 80kg-s ember esetében 480mg. Ez igen nagy mennyiségnek mondható.  A megterhelés után 2 órával fokozott béta-endorfin termelést figyeltek meg.

 

forrás: [J Clin Endocrinol Metab. 2000 Jun;85(6):2170-5.]

 

Ajánlott, magas koffeintartalmú táplálékkiegészítők:NRG, Cell FX, Xplode.

tpen

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása