Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:22 tpen

A BCAA+glutamin emeli a tesztoszteron szintet, csökkenti a kortizol szintet és a kreatin kináz szintet

A BCAA+glutamin emeli a tesztoszteron szintet, csökkenti a kortizol szintet és a kreatin kináz szintet, jutottak erre a következtetésre a Ball State University kutatói.
A sportoló legnagyobb ellensége a stressz, mind a pszichés, mind a fizikális. A 8 kutatási alany 4 héten keresztül kapott 6g-t (2 g L-glutamin, 1800 mg L-Leucin, L-izoleucin 750 mg és 750 mg L-valin). Minden izomcsoportra egységesen előírt programmal edzettek, majd néhány pihenő hét után újra megcsinálták a kísérletet placebóval.
A kortizol szint 200%-al csökkent, a tesztoszteron 250%-al nőtt, a kreatin kináz 25%-al csökkent a placebós kísérlethez képest. A kutatók gyakran nézik a kortizol-tesztoszteron arányt (C:T), ezzel mérik az anabolikus környezet milyenségét, ez az adat pedig 600%-al jobb mint a placebós teszt értéke.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr922685482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása