Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:48 tpen

A motiváltság (A szellem győzelme az anyag felett)

Nemrégiben elolvastam Swarci könyvét, az Arnold Schwarzenegger - A testépítés nagy enciklopédiáját. Ezúton is ajánlom, és nem csak azoknak akik, a terembe járnak badizni, hanem minden más sportolónak is. A könyvében olyan örök érvényű szabályok vannak leírva, hogy egy sikerre vágyó sportoló nem hagyhatja ki.
A motivációs rész igen izgalmas és nagy nyomást tett rám. Itt két örök érvényű igazságot emelnék ki, mintegy népszerűsítve a könyvet. AZ első a célok kijelölése lenne. Szisztematikusan ki kell jelölni kisebb célokat, mert a nagy célt, ami lehet 1 évnyire van előttünk, azt még nem látjuk, azzal nem tudjuk magunkat rendesen motiválni. És ha még el is bukjuk a mikro/makrocélokat, az is megerősít, hogy tartsuk magunkat a tervhez, és komolyabban eddzünk. Ha esetleg sikerül megcsinálni a tervet, akkor pedig boldogabban fogunk lemenni az edzéshelyszínre.
A második pedig a lelkünk motiválása lenne. Kicsit misztikusnak hangzik, pedig egyszerű mint egy faék. Ha egész nap úgy cselekszünk, ahogy megkívánja a sportolói magatartás, nem iszunk, nem dohányzunk, rendesen eszünk, alszunk, akkor edzésen is könnyebb elhitetni az aggyal a dolgokat, könnyebb rávenni a munkára. Ehhez persze nagyon kell tudnunk, mi jó és mi nem jó a szervezetnek. Ez ügyben pedig csak annyit tudok ajánlani olvasd az oldalamat tovább!
Azért itt továbbmennék, mivel ha úgy dolgozunk, mint a robot, ahogy a könyvek írják, akkor el fogjuk veszíteni a motiváltságot. Kell alkalom - de nem sűrűn - amikor lazítunk, kell egy hobbi, vagy valami ami kikapcsol. A lényeget egy régi "sport közmondás" fogalmazza meg pontosan, és ezzel zárnám a mondandómat: "Aki nem tud ellazulni, az nem tud megfeszülni sem!"

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr232685071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása