Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:39 tpen

A növekedési hormon, ami 24x hosszabb ideig aktív mint a természetes: 3N-GH

A 3N-GH nevét gyorsan jegyezzük meg, mivel ez lesz a téma szerintem a londoni Olimpia ideje alatt. Ez a forradalmian új növekedési hormon készítmény beteg emberek hormonpótló kúrájához készült, de mint minden ilyesfajta termék hamar be fog kerülni a sportba is (meggyőződésem, hogy már most is benne van, és hamarabb került sportolóhoz, mint beteg emberhez).

Ezt a kis biokémiai trükköt a méltán híres Novo Nordisk követte el. Ez a történet második része tulajdonképpen, mivel az alapötlet a Mircerából jött, ugye ott az epo molekulához többek között cukor molekulákat kapcsolt az Amgen kutatócsoportja, az eredmény egy olyan készítmény volt, ami sokkal tovább aktív a vérben, így könnyebb adagolni, de ettől fogva veszélyesebb is. A Novo kutatói ezen az ötleten elindulva megalkották a saját növekedési hormon láncukat, ami stabil maradt, ebben +3 cukor lánc található. Most már gondolom sokan megfejtették, a 3N-GH-ból a 3 a cukorok számát jelenti, de ez pontosan a N-glycosylation.
Az állatkísérletek megkezdődtek, úgyhogy Londonra biztosan piacra dobják.

forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20826563

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr22685031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása