Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.09.10. 17:50 tpen

Thymosin beta 4

Thymosin beta 4 továbbiakban csak becenevén: TB-500. Egy peptidhormon, ami széles körben el fog terjedni a profi sportban. Rengeteg előnyt szerez a sportolónak, amit a lósportban már többek is tapasztalhattak. Amikor először hallottam erről a cuccról, én is csak kérdeztem: "mi ez", az egyik ismerősöm szellemesen csak utalt a megfejtésre: "én nem tudom, de kérdezd Overdoset".

Jelenleg nem elég, hogy nem tudják kimutatni a WADA-nal, de fogalmuk sincsen róla mi ez. A  hatályos (2011.) doppinglista nem is tartalmazza.

Jelenleg kísérleti fázisban van, tömegtermelése már megoldott: egy koreai egyetem pár hónapja dolgozta ki a termeléshez szükséges technológiát, amit több kínai cég meg is vásárolt. Bár sejtésem szerint ők már korábban is tudtában voltak, alkalmazhatták már versenyzőiken is. A lóversenyeken gyakorlati tapasztalatokat is szerezhettek az orvosok, így a versenysportban való elterjedésének semmiféle akadálya sincs.

Az orvoslásban való megjelenésére a BBC értesülései szerint 10 évet kell várni, bár már a bejegyzett gyógyszerek listájára felkerült. A bodybuilderek mikor kezdhetik használni? Csak pénz kérdése, valószínűleg a top 10 már tolja.

A kutatók szerint ezzel a gyógyszerrel lehet majd kezelni a szívinfarktus után regenerálódni kívánó betegeket, egyéb keringési problémákat, autoimmun és egyéb immun betegségben szenvedőket, a rákot és a kemoterápia után lévő gyengeséget. A sportban pedig előnyt jelenthet a mind az állóképességi, mind az erő-izomtömeg oldalnak. Az állóképességi sportolók számára előnyös oldala: a vérképzés beindítása (hasonló hatást érhetnek el vele mint az EPO-val), izomzat, ínszalagok regenerálása, erezettség fokozása. Az izom központú sportokban segít a megfelelő izomzat kialakításában (mivel át tud transzformálni sejteket és újakat tud létrehozni, ha szükséges, olyasmi roboláló hatása lehet mint az IGF-1 és HGH készítményeknek), izomzat regenerálása, száraz izomzat fejlesztése, LH és tesztoszteron hormonok beindítása, erezettség fejlesztése.

Biztonságosabb a TB-500 mint "elődei" aminek tulajdonságait hordozza: EPO, IGF-1, mivel nem igazán túladagolható (vagy még nem tudták bemérni) és gyengébb a rák-kockázat.

Adagolását tekintve a jelenlegi formulát subcután adják be edzés előtt, az első héten 10mg-ot, utána egy hónapon keresztül 10mg-ot. Használatát senkinek sem ajánlom, a cikk csak tájékoztatás érdekében született meg. De amúgy is, kinek van egy hónapra 200-250ezer forintja? Nem olcsó mulatság, beszerzése nehézkes, megrendelés/fizetés/szállítás külföldről... kétes! Így marad a TB-500 a gazdagok és a profik (és a lovak) kincse.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr903216400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása