Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:45 tpen

Vitargo kritika, hazudjunk bele mindent, amit csak lehet

Nézzük első körben a reklámot, mit hazudnak bele!

"Gyors energia az üres gyomornak!
70%-kal gyorsabb glikogén feltöltés és izomnövelés!"

"egyedülálló szabadalmaztatott szacharidokat tartalmaz, melyet versenysportolók számára fejlesztettek ki, mint hatékony és könnyen rendelkezésre álló energiaforrás (glikogének) az izmoknak."

"Minél nagyobb a szénhidrátok molekulasúlya, annál jobban és gyorsabban emészthető az ital és annál gyorsabban halad át a gyomron és szívódik fel a váráramban."

"A KÜLÖNBÖZŐ SZÉNHIDRÁTOK MOLEKULA SÚLYA
Szénhidrát Átlagos molekula súly
Keményítő >1,000,000
Vitargo® 500,000-700,000
Maltodextrin 1,000-10,000
Dextróz 180"

"A VitarGO! klinikailag tesztelt táplálékkiegészítő, amely más sport-italoknál bizonyítottan sokkalta hatékonyabb."

" * A VitarGO! igen rövid ideig tartózkodik a gyomorban, ezért nem okoz puffadást, teltség érzetet, azaz diszkomfort érzést a fizikai aktivitás során.
* A VitarGO! a nagy koncentrációjú szénhidrát italokkal ellentétben nem von el vizet a testedből, épp ellenkezőleg, pumpaként működve javítja hidratáltságod.
* A VitarGO! használata garantálja a leggyorsabb és legtökéletesebb glikogén töltést!
* A VitarGO! sokkal előnyösebb, mint a sportolók által leggyakrabban alkalmazott dextróz, maltodextrin, cukor, vagy bármely más egyéb szénhidrát. "

A kedvencem: "70%-80%-kal jobb, mint bármely más szénhidrát!

Most nézzük mire is jó, kiknek csinálták, hogy kell használni, és hogy pontosan mi is ez a csodalötyi!

Ő tulajdonképp egy izotóniás ital, és az, hogy jó pl kreatinnal inni, az egy merő véletlen. Tulajdonképp a fejlesztőknek meg sem fordult ez az agyukban. Ők egy olyan szénhidrátot akartak létrehozni, ami a sportolóknak segít a hosszú állóképességi edzéseken/versenyeken.Ezt abból is lehet látni, hogy az ásványi anyag profilja minden vitargonak hasonlít egy izotóniáséhoz.
A kérdés gyakran elhangzott már, melyik Vitargo a legjobb? Mivel minden cég vitargos dobozában ugyanaz a por van, így nehéz választani/dönteni. Marad a Brand VS Ár küzdelem.
Edzéseken szoktam ezt a kiegészítőt használni, fél liter vízbe egy 30g port rakok, egyből összerázom, mert ha ezt nem teszem meg, akkor egy nagy Vitargo gömbbé összeáll (és eshetek neki villával :) ).
A por finom, nyál hatására összetapad - de olyan szinten mintha ragasztó lenne - , ha kiöntjük, akkor egy óra múlva vékony filmréteget képez. Ezért ajánlom a shaker/kulacs használat utáni azonnali elmosását.
A gyomrot valóban nem terheli meg, a vércukrot nem engedi leesni.
Az íze (amit én teszteltem) narancsos enyhe hányás beütéssel, de nem a keserű hányással, hanem a finom édessel. Összefoglalva fogyasztható.
Amit el is felejtettem leírni, a vitargo valami speciális kukoricakeményítő készítmény!!! Nincsen benne semmi nagy varázslat.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr172685571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása