Nézzük első körben a reklámot, mit hazudnak bele!
"Gyors energia az üres gyomornak!
70%-kal gyorsabb glikogén feltöltés és izomnövelés!"
"egyedülálló szabadalmaztatott szacharidokat tartalmaz, melyet versenysportolók számára fejlesztettek ki, mint hatékony és könnyen rendelkezésre álló energiaforrás (glikogének) az izmoknak."
"Minél nagyobb a szénhidrátok molekulasúlya, annál jobban és gyorsabban emészthető az ital és annál gyorsabban halad át a gyomron és szívódik fel a váráramban."
"A KÜLÖNBÖZŐ SZÉNHIDRÁTOK MOLEKULA SÚLYA
Szénhidrát Átlagos molekula súly
Keményítő >1,000,000
Vitargo® 500,000-700,000
Maltodextrin 1,000-10,000
Dextróz 180"
"A VitarGO! klinikailag tesztelt táplálékkiegészítő, amely más sport-italoknál bizonyítottan sokkalta hatékonyabb."
" * A VitarGO! igen rövid ideig tartózkodik a gyomorban, ezért nem okoz puffadást, teltség érzetet, azaz diszkomfort érzést a fizikai aktivitás során.
* A VitarGO! a nagy koncentrációjú szénhidrát italokkal ellentétben nem von el vizet a testedből, épp ellenkezőleg, pumpaként működve javítja hidratáltságod.
* A VitarGO! használata garantálja a leggyorsabb és legtökéletesebb glikogén töltést!
* A VitarGO! sokkal előnyösebb, mint a sportolók által leggyakrabban alkalmazott dextróz, maltodextrin, cukor, vagy bármely más egyéb szénhidrát. "
A kedvencem: "70%-80%-kal jobb, mint bármely más szénhidrát!
Most nézzük mire is jó, kiknek csinálták, hogy kell használni, és hogy pontosan mi is ez a csodalötyi!
Ő tulajdonképp egy izotóniás ital, és az, hogy jó pl kreatinnal inni, az egy merő véletlen. Tulajdonképp a fejlesztőknek meg sem fordult ez az agyukban. Ők egy olyan szénhidrátot akartak létrehozni, ami a sportolóknak segít a hosszú állóképességi edzéseken/versenyeken.Ezt abból is lehet látni, hogy az ásványi anyag profilja minden vitargonak hasonlít egy izotóniáséhoz.
A kérdés gyakran elhangzott már, melyik Vitargo a legjobb? Mivel minden cég vitargos dobozában ugyanaz a por van, így nehéz választani/dönteni. Marad a Brand VS Ár küzdelem.
Edzéseken szoktam ezt a kiegészítőt használni, fél liter vízbe egy 30g port rakok, egyből összerázom, mert ha ezt nem teszem meg, akkor egy nagy Vitargo gömbbé összeáll (és eshetek neki villával :) ).
A por finom, nyál hatására összetapad - de olyan szinten mintha ragasztó lenne - , ha kiöntjük, akkor egy óra múlva vékony filmréteget képez. Ezért ajánlom a shaker/kulacs használat utáni azonnali elmosását.
A gyomrot valóban nem terheli meg, a vércukrot nem engedi leesni.
Az íze (amit én teszteltem) narancsos enyhe hányás beütéssel, de nem a keserű hányással, hanem a finom édessel. Összefoglalva fogyasztható.
Amit el is felejtettem leírni, a vitargo valami speciális kukoricakeményítő készítmény!!! Nincsen benne semmi nagy varázslat.
tpen