Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:47 tpen

A méz teljesítményfokozó hatása

Röviden, hogy keletkezik a méz: a méhek a virágporokat a szervezetükben különböző enzimekkel keverik, és a folyadékot a kaptárban beletöltik a lépek sejtjeibe.
A méz áll 4/5 rész cukorból 1/5 rész vízből. A virágméz cukra gyümölcscukor és szőlőcukor, kis mennyiségben nádcukor és dextrin is lehet benne. A mézharmatos mézekben pedig igen speciális cukrok találhatóak meg (melezitoze, trehaloze, mannit, raffinoze, dulcit). A Mézharmatos mézben több az ásványi anyag mint a sima mézekben (vas, réz, kén, magnézium, kova mész, nátrium, kálium, klór, foszfor). A méz vitamin tartalma elhanyagolható
Szokták mondani, és sokáig nem tudtam, hogy nem lehet a fém kanállal belenyúlni a mézbe, ez azért van, mert a benne lévő savak toxinokat oldhatnak ki.
Az elmúlt években a memphisi székhelyű kutatócsoport különböző típusú szénhidrát gélek hatását vizsgálta a teljesítőképességre. Ekkor terelődött a figyelem a mézre, mert szénhidrát profilja és glikémiás indexe is megfelelő erre a célra. Az eredmény az lett, hogy a legjobb gélekkel együtt végzett a méz az élvonalban alatta elmaradt a placebó és a gyengébb gélek. (Strength and Conditioning Journal, vol 24, no 1, pp 50-51)
Én személy szerint edzés után fogok fogyasztani mézet, tömegnövelő-regenerálóként. Utána leöblítem majd egy kis wheyel.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr192685070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása