Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:48 tpen

Az A-vitaminról (Jim Stoppani)

Az A-Vitamin fontos szerepet játszik a fiatalság megőrzésében, a látásban, a bőr, a fogak, a csontok, a nyálkahártyák állapotában. Ez a vitamin javítja fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet, segíti a test szöveteinek növekedését, beleértve az izomszövetét. Új kutatások azt mutatják, hogy fontos szerepet játszik az energiatermelésben is.
A nagy dózisú fogyasztása esetén túladagolás léphet fel, ennek főleg az öregek és a terhes nők vannak kitéve. Ha rendszeresen 25.000NE-t viszünk be több hónapig májbetegség léphet fel, még az erősebb/nagyobb egyedeknél is. Ez azért lehet mert zsírban oldódó, a zsírsejtek tárolják.
A National Academy of Sciences meghatározta az ajánlott napi bevitelt (RDA), férfiak esetében: 3000 NE, nőknél: 2330 NE, míg a biztonságosan fogyasztható, felső határ 10.000 NE. Nagyban befolyásolja a táplálékkiegészítő minőségét a béta-karotin tartalom!

Forrás: By Jim Stoppani, PhD March 18, 2010

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr582685076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása