Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:54 tpen

Az anabolikus reggeli, és a hGH szint 1400% magasban

Ha a reggeli menüd sima fehérje (izolátum), a szervezeted több anabolikus hormont fog termelni: GH-t, IGF-1-et és inzulint, mintha tömegnövelőt innál vagy tejet. Tehát minnél magasabb minőségű fehérjét, és csak fehérjét fogyasztasz, annál magasabbak lesznek ezek az értékek, és alacsonyabb lesz a kortizol szinted. Endokrinológusok bizonyították ezt ember-kísérleteken az Erlangen-Nuremburg-ban.
oldal logó
A kutatást 18-40 éves férfiakon végezték, 8 órakor az első csoport 24g aminosavat kapott, ami állt: Val, Leu, Ile, Phe, Tyr, Try, Lys, Met, Cys, Thr, vitaminok, ásványi anyagok. A második csapat hasonló mennyiségű fehérjét vitt be tejből (TMP - total milk protein). És a 3. csoport normális étkezésen volt.
Az eredményeket vizsgálva, a GH szint az alap 100%-ról 30 perc múlva 800%-ra nőtt, 60 perc múlva 1400%-ra nőtt, és innen csökkenve, a 210perc múlva állt vissza a normális szintre. A TMP-s csoport legjobb esetben is csak 200%-ot produkált.

oldal logó
A kortizol szint 60%-ra esett vissza, 120 percnél míg a normális étrenden levőknek max 90%-ra esik vissza. A TMP-s csoport pedig csak egy kicsivel produkál jobbat mint a normálos.
Az inzulin szint 500%-ra is felugorhat 30perc után, a TMP max 400-ig.

Forrás:
J Endocrinol. 2003 november, 179 (2) :237-44.


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr602685416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása