Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:42 tpen

Korrekt a rendszer??? - dopping

Ez ismét doppingos írás lesz. A dopping első fejezete valószínűleg a '70-es években kezdődött az NDK-ban és a Szovjetunióban, persze lehet korábbi kezdettel is számolni. Aztán az első híres eset - amit meg szeretnék említeni és így elérkezni a témámhoz - Ben Johnson nevéhez fűződik, aki 9,79 alatt futotta a 100m-t, ezzel új világrekordot felállítva. Ez a rekord, igen rövid életű volt (2 nap), mert a WADA vissza is gyűjtötte az érmet. A fiú stanazololal próbálkozott, nem ürült ki a szervezetéből.
Aztán elérkezett a pekingi Olimpia, ahol egy új sztár emelkedett fel, a neve: Usain Bolt (asszem 9,69), de nem doppingolt, illetve nem bukott meg. Érdekes...
A második gyanús dolog számomra a szuper úszóruhák története. Már a növi a múlt, az Olimpia előtt még az IGF is hozzáférhetővé vált az európai nemzetek számára (madeinchina), ez csak egyet jelenthet: létrehoztak a kínaiak egy olyan szuper doppingszert, amit még nem lehet kimutatni, és jobb mint minden más. Remélem érzitek/értitek az összefüggést. Ez magyarázhatja a kínai óriási sikereket az Olimpián és az előversenyein. De lehet ez az összefüggés mind hülyeség, jövőre kiderül, nem kell majd találgatnunk, az úszóknak le kell venniük az úszórucikat, ismét fecskében fognak indulni, és akkor meglássuk, hogy mennyit gyengülnek az eredmények.
A 3. téma ismét csak atlétika, Marion Jones 160 negatív doppingvizsgálat után beismerte, hogy doppingolt, akkor most hogy is van ez?
Térjünk vissza Ben történetéhez, miért bukott meg egy elavult cuccal, amikor már léteztek kimutathatatlan szerek is. Ben kutatni kezdett, mert be akarta bizonyítani ártatlanságát (amiben nem hiszek), akkor elrabolták az aktáit, illetve rejtélyes módon eltűntek, lehet aznap mégis tiszta volt a fiú.
Hasonló dolog történt Hegedűs Róbert kajakosunkkal, egy kiemelkedő eredménye után a szervezetében doppingszert találtak. Róbert amikor el kezdett nyomozni, felszólították, hogy hagyja abba, és meg is fenyegették (a pletyka szerint), ezek után a 7x-es világbajnok disszidált Dél-Afrikába, ahol elismert edző lett. Hege minek cuccolt volna az utolsó napokban? (ezzel nem arra akarok célozni, hogy valaha is cuccolt volna, hiszek a tisztaságában)
Ezeknek a dolgoknak a tudatában ki lehet jelenteni, hogy teljesen felesleges a doppingvizsgálatokra költeni, hiszen akit nem akarnak megbuktatni, azt nem buktatják meg, akit meg akarnak, azt úgyis megbuktatják.
Ez után a cikk után nem hiszem, hogy a WADA nem fog ellenőrizni jövőre, ha még egyáltalán kajakozni fogok...

Egy érdekes dolog történt még ami nem közvetlen ehhez a témához tartozik, vagy lehet csak sajtóhiba, de olvastam 2 egymásnak ellentmondó cikket. Ricardo Ricco Tour de France szupertehetségről szólt az egyik, a másik a cera-ról (EPO sokadik változata). Ricardo az Olimpia előtt bukott meg ezzel a cuccal, de az Olimpia előtt ezt még ki sem tudták mutatni a második cikk szerint. Hogy még kicsit feketítsem a sportot, még azt is olvastam, hogy a cera miatt újra kell vizsgálni pár ezer vízelemíntat, erre nem került sor, mert a profi kínai hűtőházat túlhűtötték, így a vizeletminták "tönkrementek".

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr352685557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása