Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 20:12 tpen

A test több zsírt éget BCAA / izoleucin kiegészítéssel

Az edzés előtt fogyasztott fehérje és szénhidrát növeli az edzésteljesítményt, ez eddig tiszta mindenkinek. De ha zsírt akarunk égetni, akkor valószínűleg nem ez jut egyből az eszünkbe. A címben említett elméletet alátámasztva Oita Egyetem (Japán) tudósai végeztek kutatást.

A BCAA alkotóelemei az izoleucin, a valin és a leucin, mindegyik kulcsfontosságú szerepet játszik az edzésmunka alatt. Az edzés alatt kevesebb izomszövet bomlik fel és jobb anabolikus környezetet tart fent. Amikor az izomszövetek energiaszegény állapotot észlelnek, elkezdik saját magukat felbontani, és a bennük lévő BCAA aminokat felhasználni.

Epidermológiai vizsgálat mutatta be, hogy azoknak az embereknek, akiknek a táplálkozása nagyobb mennyiségű BCAA-t tartalmaz, kevesebb zsírt raktároznak. Ez részben a leucin anabolikus hatása miatt van, de a japánok rájöttek, hogy nem ez az egyetlen tényező.

Az elvégzett állatkísérletek arra engednek következtetni, hogy az elfogyasztott izoleucin serkenti a zsírégető enzimek munkáját, és aktiválja az UCP2 és UCP3-as fehérjéket, amelyek fellendítik az anyagcserét.

A sportolóknak 10-20g BCAA elfogyasztása lenne célszerű edzésenként

forrás: J Nutr. 2010 Mar;140(3):496-500. Epub 2010 Jan 20.

ajánlott táplálékkiegészítők:

Amino BCAA - 150 kapszula

Pro Building - 500g

Itt megjegyezném, a saját receptem: 5g glutamin + 5g bcaa + 5g arginin minden edzés után 500ml vízbe. Azaz: Pro Building - 500g + Arginine FX - 25 tasak + Glutamine 600g

 

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr312685978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása