Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:49 tpen

Teljesítményfokozás megfelelő táplálkozással

Az az étel, amit megeszel nagyban befolyásolja azt, hogy mekkora teljesítményt adsz le edzésen.

*Étkezés edzés előtt vagy 2 órával egy kis étkezést csinálj, vagy 3-4 órával előtt egy nagyot, ha reggel edzel, érdemes felkelni annyival korábban, hogy tudjál étkezni, mivel az energiaforrásaid fogytán vannak, a vércukorszinted alacsony. Ha közelebb teszed az étkezést, gyomorgörcsök, hányinger léphet fel. Amennyiben olyan termékeket eszünk ami egyszerű cukrokat tartalmaz, az az edzésig ismét alacsony vércukor szintet hozhat létre.

*Edzés utáni étkezés segítségével regenerálódnak a glutamin raktáraid, és az izmaid. Ilyenkor mindenképp, 2 órán belül szénhidrát és fehérje pótlás kell. Itt jegyezném meg, hogy Arnold Schwarzenegger könyvében arról ír, hogy a fehérje és szénhidrát turmixot itt ajánlja, 30 percen belül bevinni, mivel ez nem terheli meg a szervezetet.

*Szerintem jó fehérjeforrások közé tartozik a zöldség/gyümölcs, rizs, zab.

*Problémás szénhidrátok: a magas rosttartalmú ételek (bab, lencse, gabonafélék, kenyér) hasi görcsöket, magasabb gáztermelést okozhat. A fruktóztartalmú táplálékkiegészítők folyamatos szedése inzulinrezisztenciát okozhat. Egyszerű cukrok töménytelen fogyasztása hiperinzulinizmust okozhat. Mindkettő szénhidrát forrás túlzásbavitele cukkorbetetegséghez vezethet.

*Jó fehérjeforrások szerintem: hús, magvak, savókészítmények, tojás, tojásfehérje készítmények.

*Rossz fehérjekészítmények szerintem: tej (magas glutén tartalom), tejtermékek (magas zsír tartalom).

*Jó zsírforrások: magvak, zsíros halak, növényi olajok. Ezekben nagyobb mennyiségű omega 3 található.

*A zsíros ételek fogyasztása kerülendő, mert sok időt töltenek a gyomorban, ez edzésen nem kellemes. Általában, ami sok zsírt tartalmaz, az telített zsír lesz.

*Vízfogyasztás. Arnold Schwarzenegger szerint 8x2,5dl víz fogyasztása ajánlott, a véleményét osztom. Amennyiben az edzés hosszabb mint 60 perc, sport ital fogyasztása ajánlott.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr612685081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása