Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:41 tpen

Természetes EPO szint növelés

Japán tudósok nemrégiben nyilvánosságra hoztak egy kutatást, miszerint szabad aminosavak jó kombinációjával sikerült megemelniük állóképességi sportolók oxigénszállító képességét.

Masaru Ohtani, a University of Tokyo kutatója kísérletezett egy mixel, aminek 14%-a glutamin, 14 arginin, 30 BCAA, és a többi treonin, lizin, prolin, metionin, hisztidin, fenilalanin és triptofán. A sportolók ezt a keveréket kapták, a hét 5 napján, edzések előtt. 30 napon keresztül történt a dolog.

Az eredmények pedig magukért beszélnek: vérglükóz: +12%, hematokrit +10%, hemoglobin +5%.

forrás:
Biosci Biotechnol Biochem. 2001 Feb;65(2):348-55.
Changes in hematological parameters of athletes after receiving daily dose of a mixture of 12 amino acids for one month during the middle- and long-distance running training.

Ohtani M, Maruyama K, Suzuki S, Sugita M, Kobayashi K.

Department of Life Sciences (Sports Sciences), Graduate School of Arts and Sciences, The University of Tokyo, Japan. island817@aol.com

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr232685039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása