Zabpehely-keksz
Hozzávalók:
* 8 tojás fehérje
* 200g zabpehely
* folyékony (sütés álló) édesítőszer
* 1 evőkanál fahéj
Elkészítés:
A 8 tojás fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá verjük. A zabpelyhet kávédarálóval liszt állagúvá daráljuk és összeforgatjuk a tojásfehérjével. A keverékhez hozzá adjuk a fahéjat. Szilikon sütőlapra (ha ez nincs nagyon vékonyan olíva olajjal kenjük ki a tepsit, DE TÉNYLEG VÉKONYAN) egy evőkanál segítségével kis kupacokat halmozunk. 15 percen keresztül előmelegített sütőben 180-200 fokon készre sütjük. Ha túl száraznak találjuk alpa túróval kikevert fehérje por jó kísérője lehet.
Tápérték:
Kcal 829.1
fehérje 40g
szénhidrát 129g
zsír 14g
Ez az étel más variációban is elkészíthető, amennyiben fahéj helyett természetes aromákat használunk. Nekem a legjobban a tejszínes mogyorós ízlett. Ne tévesszenek meg minket az apró sütemények, hiszen a teljes mennyiséget elfogyasztva 200 gramm zabpelyhet fogyasztunk el. Próbáljuk tehát beosztani és ne a tv előtt egyszerre felfalni az egészet.
Torma Kriszti (http://www.bodysport.hu)
Valószínű én is süttetek egyet! Kipróbálom!
tpen