Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:44 tpen

A bor kincse: resveratrol

A vörösborban megtalálható egyik igen figyelemreméltó vegyület a resveratrol, ő egy igen erős antioxidáns. Akkor került számomra ez a figyelem középpontjába, amikor az egyetemen azt a táblázatot nézegettem, hogy melyik nemzet meddig él. A franciák előttünk voltak, de basszus nem annyival mint amennyivel fejlettebbek... a táplálkozásuk a gasztronómiai környezetük miatt pedig legalább annyira gyalázatos mint a mienk.
A piacon már több cégnek van reveratrol tartalmú készítménye, ezt a kék szőlő héjából vonják ki. A franciák sikere velünk szemben valószínűleg ennek köszönhető. Mi is boros nemzet vagyunk, de ez a szép hagyomány (minden nap egy pohár vörösbor) kikopni látszik. Ezt valószínűleg zűrös történelmünknek köszönhetjük (kommunizmus = vodka). A franciák pontosan annyival vannak előttünk, amennyivel több bort isznak.
A resveratrol pontos hatásmechanizmusa ma még nem ismert, de a tudósok azt feltételezik, hogy aktiválja a SIRT1 nevű gént, mely a fehérjék családjába tartozik, és feltételezhetően a hosszú életet segíti elő.
Olvastam a neten tanulmányokat, amikben egereket etettek ezzel a vegyülettel, hihetetlen eredményeket elérve:

*"Hat hónap után a vegyület a kalóriadús táplálkozás szinte összes negatív hatását ellensúlyozta” – mondta a BBC-nek Dr. Rafael de Cabo a Harvard Egyetem Nemzeti Öregedéskutató Intézetének tudósa.

*„A resveratrol egészségjavító hatásai, melyeket az egereknél tapasztaltunk, igen jó előjelek a klinikai teszteket illetően" - tette hozzá de Cabo kollégája, David Sinclair a Harvard patológus professzora. "A vegyület révén sikerülhet távol tartani, olyan idősebb korban megjelenő betegségeket, mint a cukorbetegég második típusa, a szívroham vagy a rák, de erre csak sok idő és további kutatások deríthetnek fényt.”

Hagy tegyem már fel a kérdést, amin lehet gondolkozni, ki a fene szabta meg, találta ki hogy 200-500mg elég? Mivel igencsak kedvelem a borokat, igencsak kétlem, hogy sok lenne ebből a vegyületből benne. Tehát ehhez mi baromira nem vagyunk hozzászokva. A kutatások meggyőztek, hihetetlen a cucc, de mi van akkor ha túllőjük magunkat, és ha most nincs is semmi bajunk az 500mg-től, mi lesz velünk 40-50 év múlva?
Csak azért tettem fel a kérdést, mert erre vonatkozó kutatást nem olvastam...

"Előzőleg kutatók már bebizonyították, hogy bizonyos élőlények esetében öregedés-gátló hatása van, az élesztőgombák estében 60 százalékkal, a férgek és legyek esetében 30 százalékkal, míg a halak esetében szintén 60 százalékkal hosszabb életet eredményezve. Az előző kutatások szintén a resveratrol hatásának tulajdonították az életciklus meghosszabbodását."

Ha 30-60%-al megnő egy ember élete akkor meddig is fogunk élni??? 120-150???

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr182685570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása