Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:21 tpen

A csodálatos arginin

Az arginin az egyik kedvenc aminosavam, furán hangzik de így van, van akinek kedven színe van vagy kedvenc autómárkája, nekem kedvenc aminom. Csak felhasználói szinten kívánok írni az argininről, nem szeretnék olyan mélységekig lemenni, ami már zavaró lehet a biológiában és kémiában nem annyira jártas olvasóimnak, mivel ezt a blogot nem tudósoknak, hanem sportolóknak és az utca emberének hoztam létre. Az arginin egy amino tehát, ez azt jelenti hogy megtalálható szinte minden fehérjét tartalmazó ételben. De kiemelném a táplálékkiegészítőket itt is, mivel úgy szeretném vizsgálni ezt az aminot (is) hogy többletbevitelt idézünk elő. Az arginin több nagyszerű hatással rendelkezik, miszerint értágít, növekedési hormont, inzulint fokoz, erősíti az immunrendszert és a nemi vágyat, javítja az állóképességet. A viagrával ellentétben ez a szer idős korban is hatásos lehet (de valószínűleg nagyon túl kell adagolni), mivel az arginin az NO termelésben vállal szerepet, a viagra pedig az NO bontó enzim termelését gátolja. A növekedési hormon termelést fokozó hatása vitatott a tudósok között. Valószínűleg azért mert még egyik sem próbálta ki, nem ment le a terembe, és nem próbálta ki! Nekem bevált. Este lefekvés előtt beteszem egy pohár szénsavas lötyibe (néha kólába) 5g-t (ami néha kombinálva van ornitinnel) és fintorogva elfogyasztom, mert iszonyúan keserű, de megéri... "Az utóbbi években igen divatossá vált az 1- arginin mint táplálékkiegészítő fel­használása a sportban. Több mint 50 tudományos vizsgálat igazolta, hogy az 1- arginin életkortól függetlenül nagyon erőteljesen hat a növekedési hormon ter­melődésére. Az egyik kutatási program során ennek az aminosavnak a hatását az 1-dopa és a szomatokrinin hatásával hasonlították össze 12 egészséges férfin. (Az utóbbi két vegyület egyaránt igen hatékony a növekedési hormon kibocsátásának fokozásában. Az 1-dopa gyógyíthatatlannak hitt betegekre gyakorolt rendkívüli és ellentmondásos hatásáról néhány éve az Ébredések című könyv és film is képet adott.) Azt tapasztalták, hogy az arginin legalább akkora, de esetenként még na­gyobb mértékben fokozta a növekedési hormon kibocsátását, mint a másik két anyag. Mindemiatt sportolók igen előnyösen használhatják az arginint az izom­szövet fejlesztésére, erősítésére, illetve a testzsír csökkentésére." forrás: vitaminsziget.com Ez alatt a link alatt találod meg azokat a tápanyagokat, amik tartalmaznak arginint. tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr392684969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása