Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:38 tpen

A kreatin javíthatja a az agyi funkciókat

Az étrendkiegészítők piacán találkozhatunk leginkább kreatinnal. A csoport, aki hiányt szenved ebből az anyagból, az alacsony hús fogyasztás miatt, a vegetáriánusok.

A kreatin egy aminosav szerű vegyület, először 1832-ben azonosították az izomzatban. Ezek után beindult 70 olyan humán kísérlet, ami a kreatin teljesítmény növelő hatását elemezte.

A British Journal of Nutrition, új kutatása szerint a vegetáriánusoknak adott kreatin rövid idő alatt feljavított az agyi funkciókat, mindössze 5 nap alatt. A húsevők csoportjában javulás nem volt megfigyelhető.

Benton és Donohoe 121 nőn végezte el ezt a kutatást, vegyesen vegetáriánusok, és mindenevők; placebósok és kreatinosok. A kreatinos csoport 20g monohydrátos kreatint kapott.

forrás: British Journal of Nutrition
Published online ahead of print, doi: 10.1017/S0007114510004733
“The influence of creatine supplementation on the cognitive functioning of vegetarians and omnivores”
Authors: D. Benton and R. Donohoe ,

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr642685027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása