Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:38 tpen

A sugar nem sukár!

A cukor 99.9%-ban a szacharóz nevű molekulából áll, amely egy szőlő- és egy gyümölcscukor molekula összekapcsolódásakor keletkezik. Ilyen koncentrációban cukor a természetben nem fordul elő. Így ezt az anyagot a szervezet nem tudja rendesen azonosítani, főleg azért mert egy speciális eljárással állítják elő.
Nagy Sándor a perzsa birodalom meghódítása (Kr. e. 327) után seregével az Indus torkolatáig nyomult előre. Admirálisa, a krétai Nearchos tudósított európai emberként először egy indiai nádról, mely “méhek nélkül ad mézet". Kr. u. 600 körül a perzsák készítettek először formázott cukrot, ők a süvegcukor feltalálói. A nyugati világ az első keresztes hadjárat (1096–1099) során ismerte meg.
Így láthatjuk a cukor akkor érte el kis hazánkat amikor mi értük el (kb). Az evolúció nem annyira gyors, hogy egyből igazítsa az embert ehhez a gyors változáshoz. Az európai függővé vált, habzsolja a fehér cukrot. A kristálycukor 99,5%-os tisztaságú szacharóz, a legcukrosabb növények sem érik el a 20%-ot. A felesleg cukorral a szervezet nem tud megbirkózni, így az alkohollá alakul a gyomorban.
A túladagolásra nem térnék ki, hiszen minden táplálkozással kapcsolatos oldal foglalkozik ezekkel. Csak az a fő, hogy az első bekezdésen gondolkozzatok el!

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr832685538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása