Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:49 tpen

Az AAKG hatása az erőre, a tömegre, a teljesítményre

Az NO prekurzorként számon tartott AAKG egy nagy fejlesztésnek mutatkozott annak idején, amikor kifejlesztették, de az érdeklődés valami miatt alábbhagyott azóta. Magában szinte nem is lehet kapni, inkább csak NO és GH fokozókban fordul elő. A Baylor Egyetem kutatását fogom leírni a következőkben.

Az alapötlet egy olyan kiegészítő volt, ami nem csak növeli a teljesítményt, hanem csökkenti a fáradtságot, serkenti az izomtömeg növekedést.

Pár kutatás már olvasható volt az AAKG ötvözve más aminosavakkal, de ez az első, ami csak az arginin alfa-ketoglutarát-ot vizsgálja.

A kutatók 10 egészséges, edzett férfinak (30-50 év között) adtak napi 12g AAKG-t 3 részre osztva, 8 hétig, a hét minden napján. A kontroll csoport azonos mennyiségű placebót kapott.

Heti 4 edzésen minden izomcsoportot edzettek 2-szer. Mindkét csoportban azonos mennyiségű edzés volt és azonos étrend.

A 4. és a 8. héten végeztek méréseket, és ezek magukért beszélnek. A 8. hét végére +9kg-val nőtt az AAKG csoport tömege átlagosan, míg a placebóé 3kg-val. Az AAKG nem volt hatással a testsúlyra. Az aerob mérést is elvégezték, nem tapasztaltak fejlődést. (Itt megjegyezném, hogy nem is igazán értem ezt az adatot, mivel nem edzettek állóképességre.)
tömegnövekménytestkompozíció

Forrás PDF

Az eredmény nagyszerű, de ez az anyag további vizsgálatra szorul.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr782685079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása