Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:53 tpen

Az L-Arginine hatása a növekedési hormon termelésre (hGH)

Ez a tanulmány vizsgálta az arginin és az edzés (és külön-külön) hatását a növekedési hormon kibocsátásra. A már megszokott kettős vak, randomizált módszert használták. 8 egészséges férfit 4 különböző csoportba soroltak: placebo, arginin (Arg), placebo+ edzés (Ex), arginin + edzés (Arg+Ex). Edzések közben vérmintát vettek 10 percenként ezt 240 percig csinálták, mérték a csoportokat. Az Arg és az Arg+Ex csoport 7g arginint kapott.

oldal logóSzámomra igen meglepő eredményt hozott ez a kutatás: A leggyengébben szereplő csoport a placebo volt, aztán a sima arginin, majd a vegyes, és a legjobb pedig a sima edzés volt. Kiemelem ez csak a hGH termelés szempontjából nézve, semmi mást (pl edzés intenzítás) nem vizsgáltak.

Forrás: S. R. Collier, E. Collins, and J. A. Kanaley

Department of Exercise Science, Syracuse University, Syracuse, New York

Submitted 7 March 2006 ; accepted in final form 23 May 2006

Saját gyakorlat szerint ajánlom nektek az arginin fogyasztását, edzés előtt, magában vagy NO fokozókban, esetleg kis citrulin-maláttal vagy ornitinnel megerősítve.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr852685343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása