Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:54 tpen

Dohányosok izomszövete gyorsabban bomlik és magasabb a miosztatin szintjük mint a nem dohányosoknak

Dohányosok izomszövete gyorsabban bomlik és magasabb a miosztatin szintjük mint a nem dohányosoknak. Ezt a kutatást a koppenhágai Muscle Kutatóközpontban készítették, ahol vizsgáltak 8-8 embert. (A miosztatin egy az izomnövekedést gátoló hormon.)
A 8 dohányosunk több mint 20 szál cigit szívtak el naponta, a kutatásban résztvevők azonos korúak voltak.
A sejtek ugyanannyi mennyiségű fehérjét tudtak felvenni, de a miosztatin értéke 1,5-ről 2,5-re ugrott a MAFBx 1,5-ről 2-re és az MuRF-1 1,2-ről 1,4-re. Az interleukine-6 szint nem nőtt a dohányosok vérében.
A kutatók arra következtetésre jutottak, hogy az "anabolikus motort" akadályozza a szervezetben a dohányzás.

Forrás:
Am J Physiol Endocrinol Metab. 2007 Sep; 293(3): E843-8.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr352685413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása