Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:38 tpen

Folyadékbevitel

A folyadékbevitel egy sportoló számára igen fontos, mert nem csak a fizikai képességeket, de a szellemi teljesítményt is visszafogja, ez azért baj, mert akármilyen meglepő edzés alatt is döntéseket kell hoznunk, még a konditeremben is!

Az izzadással nem csak folyadékot veszítünk hanem elektrolitokat, sókat. Ezt pótolni kell! Erre a célra kitalálták az izotóniás és hypotóniás italokat, amik segítenek a helyzeten javítani.

Amikor már szomjúság érzetet produkál a szervezet, akkor gyakran már késő, főleg ha az edzés vagy verseny még csak féltávnál van.

Az American College of Sports Medicine a következő iránymutatásokat adja a sportolóknak: az edzés előtti 24-ban jól hidratáltak legyünk (igyunk eleget), edzés elött 2 órával 4-600ml, edzés alatt 15-20 percenként 150-350ml.

Ha az edzés vagy a verseny rövid időtartamú, a víz jó választás, de amennyiben a hosszabb, vagy napi több aktivitás van, akkor kevés.

Amennyiben csak vizet fogyasztunk a szervezet "kipörgeti" magából, amilyen gyorsan megittuk, olyan gyorsan távozik is, ennek jele a világos színű vizelet.

Az izotóniás italokban rendszerint találunk cukrokat, szénhidrátokat, erre nem csak azért van szükség, hogy az energiát pótolja, hanem azért hogy a folyadék felszívódását javítsa, itassa a folyadékot.

Tippek:
- mindig legyen egy vizes palack nálad,
- 2 l folyadékot fogyasszunk naponta edzéseken kívül,
- ha az edzés hosszabb mint egy óra, szükség van izotóniásra, és utána fehérjére-szénhidrátra, ételre.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr142685029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása