Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:19 tpen

Melyik fehérjét válasszam?

Amikor még 10-en éves voltam akkor volt az öltözőben egy olyan mondás, miszerint: "nem az a lényeg mit edzel, hanem, hogy mi van a shekeredben". Akkor még nem is tudtam mekkora okosságot találtunk ki. Hiába edzel okosan, sokat stb. ha nincsen nafta akkor kampó! Valószínűleg az F1-es ferrari sem azzal az üzemanyaggal megy amit mi beletankolunk a Zastavába a selkúton. Rengetegféle fehérje létezik, de itt most 2 csoporttal szeretnék foglalkozni kizárólag felhasználói szinten. A tejsavókkal (whey), tojásfehérjékkel (és egyéb lassan felszívódó fehérjékkel). Whey Legfőbb tulajdonsága az, hogy gyorsan szívódik fel, rögtön pótolja a hiányzó aminosavakat a szervezetből, jobb minőségűek akár 10-15 perc alatt is felszívódhatnak. Ezek fogyasztását ajánlom reggel és edzés után, fogyasztáshoz, szálkásításhoz főleg! Amit egy fehérje vásárlásánál érdemes megnézni, hogy hány százalékos. Pl. a szájtek százszázalékvej csak 76%-os, mert 25g-je csak 19g fehérjét tartalmaz a tápanyagtáblázata szerint. Ez egy koncentrátum volt. Ettől erősebb minőséget képvisel az izolátum. Ezek maximum 90-92%-osak lehetnek, amennyiben többet írnak rá, hazudnak! Tojás Legjobb amino profillal megáldott fehérje, óriási biológiai értékkel. Felszívódása lassú (kb. 6h), ezért leginkább este, hogy éjjel ne éhezzen a szervezet, vagy napközben ajánlom étkezések kiszorítására fogyókúrázóknak. A kazein a legdrágább és leglassabb fehérje, akár 8 órát is eltölthet a gyomorban. Szokás kombinálni ezeket az aminoforrásokat mind fehérjekészítményekben mind tömegnövelőkben. Amire már kicsit nehezebb rájönni, hogy melyik dobozba honnan hozták az alapanyagot, mivel ezek a gyártók amiket kapni magyar országon nem rendelkeznek tejfeldolgozóval és saját tehenészettel az 100%! Ezek óriási költségek lennének, és óriási cégméretet követelnének meg. Amit nyomozgatásai során sikerült megtudnom, a pronutriton írországból Carbery-ből hozza az alapanyagot. A pletykák szerint az "S"-betüs nagy valami német tejhulladék feldolgozótól veszi, és a "B" meg szintén valami silány cuccot kever a kakaóporba itt magyarországon. A mászültek is valami gyenge minőségűvel próbálkozik, ami az amerikás termékek közül normális egy bennfentes szerint az a Dymatize és a BSN. Arra kérlek Titeket, hogy ne engedjétek Magatokat átverni! Figyeljetek az összetételre, számoljatok ár-érték arányt, és nézzétek meg, hogy mi a legmegfelelőbb fehérje Számotokra, azt válasszátok! tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr992684964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása