Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:50 tpen

A sporttáplálkozás kiegészítők piacának növekvése a tizenévesek körében

Mekkora üzlet is a "sport-nutrition" azaz a táplálékkiegészítők? A sporttáplálék kiegészítők forgalma manapság csak az Egyesült Államokban elérte a 2,7 billiót.

Ez a növekvés valószínűleg annak köszönhető, hogy a fiatalok - a fitnesz magazinok és reklámok nyomásának hatására - nagy mennyiségben elkezdték fogyasztani termékeiket. Logikus, ez a 12-18 éves réteg a legkönnyebben meghülyíthető társaság, erre a piacra lehet még bővíteni, könnyű betörni, vásárló érték magas, köszönhető a szülőknek. Ez a korosztály hajlamos a túlfogyasztásra Dave Ellis, a Colorado Springs munkatársa. Ezeket az állításokat alátámasztja az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia 2005-ös tanúlmánya.

Andrew Shao, az Akadémia alelnöke állítása szerint a fehérjekészítmények szedése tizenéveseknek és terhes nőknek is biztonságos (bár nem ajánlott). Minden terméken - a jogszabály szerint - kötelesek a gyártók feltüntetni hogy 18 év alatt a fogyasztásuk nem ajánlott (USA-ban).

forrás: Consumerreports

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr402685083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása