Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:43 tpen

A szója az ellenséged! (?)

Olvasgattam egy cikket, ami igen csak meghatott, mivel egyik régi barátommal, Kolóval példálózott és párhuzamba hozta halálát a szójával. Leírom gondolataimat, és a cikk esszenciáját Nektek!
A probléma ott kezdődik, hogy akkor is eszel szóját ha nem akarsz, ha nem tudsz róla, benne van mindenbe: tészta, kenyér, párizsi, tej, gyerektápok, és koncentráltan a táplálékkiegészítőkben. Senki sem garantálja nekünk, hogy ezek a tápanyagok GMO mentesek (génmódosítatlan szójából készültek).
Csáky István:
"A szójában lévő hormonok befolyásolják a szívnagyobbodás kialakulását. Állatkísérletek alapján nyilvánvalóvá vált, hogy a nőstényekben lévő nemi hormon a nőstényeket védi, a hímeket viszont nem. Ez azzal magyarázható, hogy „a nőstényekben, és ez természetes, sokkal több a női nemi hormont befogadó molekula, mint a hímekben. A szójahormonok ezekhez hozzákötődnek, és nem engedik hatni a női nemi hormon védőhatását. Mivel a hímekben a befogadó molekulából kevesebb van, így valószínűleg sokkal érzékenyebbek a hiányra.”
Nekem a szója az ellenségem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr352685558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása