Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:28 tpen

B1-vitamin

Vízben oldódó vitamin, egy ismertebb formája létezik a tiamin. Nehezen, de túladagolható! Gyorsan kiürül a szervezetből, napi pótlásra szorul ezért. A szénhidrát anyagcserében és az idegrendszer (gerincvelő és az agy között) energiaellátásában lát el szerepet. Segíti az izomláz megszüntetését. Felszívódósát segíti, ha multivitamin csomagban vagy a B-vitamin családdal és C-vitaminnal kombináljuk. Tiaminban gazdag a máj, a teljes kiőrlésű liszt, a barnakenyér, a hüvelyesek, az élesztő. "Az B1-vitamin (tiamin formában) jellemző mennyisége 100 g élelmiszerben: * gabonafélék, hüvelyesek és őrleményeik, kenyerek, péksütemények, száraztészták: 30-800 μg * zöldség, gyümölcs: 15-300 μg * dió, olajos magvak: 100-2020 μg (felső érték a napraforgó) * vaj, margarinféleségek, olaj, szalonna: 0-30 μg * húsok, húsipari termékek, máj, szív, vese: 80-800 μg * halak: 20-100 μg * tej: 50-180 μg * tojás: 50-150 μg" Köszönet: a wikipédiának :) De én is tettem hozzá sajátot: tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr292684990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása