Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:37 tpen

Európai gazdasági körkép: Románia

Európa keleti szegmensében egy igen nagy forgalmat lebonyolító piaccal találkozunk, ez Románia, a forgalom amit generálnak évi 300M EURO. 2009-ben a recesszió hatására enyhe stagnálás volt megfigyelhető, de 2010-re 20%-os növekményt prognosztizálnak. 2011. és 2012-re 16% közeli növekedést jeleznek előre. A piacon robbanásszerű növekedés volt 2004. és 2007. között. A kutatócsoport a romániai életszínvonal nagyobb növekedésével számol 2013-ra, így a "határokon belül elérheti a 8 EUR / fő /évet a fogyasztás, ami 30% bővülésnek számít" (Monika Stefanczyk, PMR). Jelenleg 4,7EUR/fő/év az átlagos fogyasztás, a nyugat - európai országokban ez a szám elérheti a 20-25-t is.

Interneten és hipermarketeken keresztül a forgalom már most eléri a 100M EUR-t, míg kisboltok, gyógyszertárak 90M EUR forgalmat bonyolítanak le.

Az elmúlt években bekövetkezett forgalom növekedés többnyire az árak növekedésének volt betudható.

A legnépszerűbb termékek: ginko, multivitaminok, testépítőszerek, vitaminok, ásványi anyagok, omega zsírsavak.

forrás: http://www.nutraingredients.com/Consumer-Trends/Romania-set-for-dietary-...

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr872685022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása