Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:29 tpen

Halolaj kapszula a pszichotikus betegségek megelőzésére

Egy nagy adag omega-3 zsírsav kiegészítés hatását vizsgáltak fiatal férfiakon és nőkön. A Bécsi Pszichiátriai klinikán arra jutottak, hogy hatása körülbelül ugyanaz, mint az antipszichotikus gyógyszereknek.
2x38 emberrel dolgoztak a kutatók, az első 38-as csoportnak 1400mg omega-3 zsírsavat tartalmazó készítményt adtak, a másik csoportnak placebót. A kapszula összetétele: 700mg EPA, 480mg DHA, 220mg n-3as zsírsavak. A vizsgált időszak 1 év volt.
A kiegészítőt szedő csoportban a pszichózisok száma 2 volt a a placebo csoportban 11. E mellett a placebo csoport több fejfájásról, nyugtalanságról számolt be.
A kutatók nem biztosak, hogy a megfelelő módszer az omega-3 szedés a pszichotikus betegségek megelőzésére, de az biztos, hogy az omega-3 zsírsavak hatására termelődnek endogén antioxidánsok, amelyek védelmet nyújtanak az agysejteknek. Ezen felül az omega-3 zsírsavak megerősítik a membránt, is kevesebb esély van a "kiborulásra".

Forrás:
Arch Gen Psychiatry. 2010 Feb; 67 (2) :146-54.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr912685510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása