Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:14 tpen

Mega adag cink 40%-al megemeli a szabad tesztoszteron szintet

[előre szólok, ezt nem ajánlom senkinek, de érdekes]
A mega adag cink kiegészítés növeli a szabad tesztoszteron szintet. A kutatás úgy hangzik, hogy testsúly-kilogrammonként 3mg-ot adagoltunk naponta, és a négy hetes kúra után átlagosan 40%-al magasabb tesztoszteron szintet mértünk be az atlétáinknál. A kutatást a Seluck Egyetemen végezték, 10 birkózóval.
Már korábban is voltak erre vonatkozólag kutatások állatokon. Itt azt tapasztalták, hogy a mega adag cinktől az egereknek megemelkedett a tesztoszteronszintjük.
A birkózóknak a a kúra előtt és a kúra miután is bemérték a tesztoszteron és a pajzsmirigy hormonok szintjét. A tesztoszteron szint 40%-al ugrott meg, és a pajzsmirigy hormonokban (T3, T4) is nagy növekedés volt érzékelhető.
A fizikai aktivitás sok cinket igényel, a kutatók szerint plusz teljesítményjavulást is eredményezhet.
Amennyiben egy 90 kilós sportoló vagy 270mg cinket kéne bevinned, hogy ez a kúra úgy legyen ahogy meg van írva. De az elhúzódó magas adagolás nem egészséges, a kutatók beszámoltak sokkal alacsonyabb adagolás mellett is mellékhatásokról. A kínaiak szerint napi 50mg cink a koleszterin szint emelkedését okozza.  Walter Willett és Ed Giovannucci amerikai kutatók szerint 100mg/nap megemelheti a prosztatarák esélyét.

Het is echt zo - zink is een T-booster (Neuro Endocrinol Lett. 2006 Feb-Apr;27(1-2):267-70.)


tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr862684946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása