Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:32 tpen

Mire jó 8g Echinacea?

A Northwestern State University kutatói ráfeküdtek erre az Echinacia dologra, érdekesnek vélték azt a tulajdonságát, hogy az immunrendszert mennyire megerősíti. Feltételezni merték, hogy nem csak az immnunsejtek számát hanem a vörösvértestek számát is megnöveli.
A kutatók 12 amatőr sportolót kezdtek el etetni napi 8g Echinaceaval, ez egy brutálnagy dózis, a legtöbb gyártó csupán pár 100mg-t ajánl. Másik 12 amatőr sportoló pedig placebót kapott.
Az alábbi táblázatban láthatjuk a az EPO koncentráció, interleukin-3 koncentráció nagyságát. (Az interleukin-3 olyan citokin mely a vörösvértestek előállításához szükséges.)

...............7.nap........14.nap........21.nap
EPO.........44%..........63%...........36%
i-3.............................65%...........73%

A hemoglobin (szerves vas) mennyisége nem nőtt a a vérben, de a sportolók állóképessége nőtt. Feltételezésük szerint a tápanyagban a többlet vas bevitellel ez a probléma is megoldható.
A kúra 28. napja utána az EPO szint zuhanni kezdett. Hosszútávú alkalmazása ezért nem ajánlott, de maga a 8g-s dózisok sem ajánlottak. A kutatásban nagy teherbírású sportolók szerepeltek, akiknek ettől a dózistól semmi bajuk nem lett, de jegyeztek már fel allergiás tüneteket!

A kutatást finanszírozta a Puritan's Pride, egy Echinachia forgalmazó.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr432685516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása