Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:24 tpen

A tejsavó fehérje alkotóelemei

β-laktoglobulin

A β-laktoglobulin adja a savófehérje fehérjetartalmának 50%-át. Bár a β-laktoglobulin pontos biológiai szerepe még nem tisztázott, az biztos, hogy ásványi anyagokat (például cinket és kalciumot), zsírban oldódó vitaminokat (például A- és E-vitamint) és lipideket köt meg, így számos élettani folyamatban fontos szerepet tölt be. Ezen kívül nagy mennyiségben tartalmaz elágazó láncú aminosavakat.

α-laktalbumin

Az α-laktalbumin adja a savófehérje fehérjetartalmának 50%-át, és rákellenes, antimikrobiális, valamint immunstimuláns tulajdonságokkal rendelkezik. Kutatási eredmények szerint az
α-laktalbumin fokozza az agy szerotonintermelését, így hangulatjavító hatású. Csökkenti a szervezet kortizol (stresszhormon-) szintjét.

Peptidek

A savóban található peptidek csökkentik a koleszterinszintet,
a vérnyomást és védelmet nyújtanak a rák bizonyos fajtáival szemben.

Albumin

A savófehérje 5%-a szarvasmarha-szérumalbumint tartalmaz, mely antioxidáns és antimutagén hatású. Aktív szerepet játszik
a szabad zsírsavak megkötésében, pro-oxidáns átmeneti fémekkel kelátokat képez.

Immunglobulinok

Az immunglobulinok (például IgA, IgM, IgE és IgG) a passzív immunműködést segítik elő. Bár a kutatások túlnyomó részét csecsemőkön végezték, jelenleg már arra is folynak vizsgálatok, hogy megállapítsák, milyen szerepet töltenek be időseknél
a szarvasmarha eredetű immunglobulinok.

Laktoferrin

A laktoferrin egy vashoz kötődő fehérje, melynek számos szerepe van az emberi szervezetben. A laktoferrin rákellenes, antimikrobiális, antivirális, antibakteriális és antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik. Gyulladáscsökkentő és immunstimuláns hatású.

Laktoperoxidáz

A laktoperoxidáz egy olyan enzim, mely lebontja a
hidrogén-peroxidot, és antibakteriális tulajdonságú.
A laktoperoxidázt tartósítószerként, valamint fogkrémekben szuvasodás ellen is használják. Antioxidáns és immunstimuláns hatással is rendelkezik.

Glikomakropeptidek

A glikomakropeptidek csökkentik az étvágyat, antivirális, rákellenes, véralvadáscsökkentő, magas vérnyomás elleni, valamint immunstimuláns hatásúak. Megelőzik a fogak szuvasodását. Csaknem teljesen fenilananinmentesek, fenilketonuriás betegeknél használják.

köszönet a cikkért: www.tejpor.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr482685490

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása