Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:42 tpen

Armstrong, mond mi a titikod?

Armstrong 7x-es Tour De France győztes országúti kerékpáros. Ez a teljesítmény vetekszik Michael Schumacherével vagy Michael Felps pekingi eredményeivel.
De mégis, ez a bringás a tízes listán -10-ről indult és 12-est ért el, hogyan lehet ez? Kezdte ugye -10-ről, az ugye a teljes összeomlás (főleg egy férfi számára), hererákja miatt miatt mindkét heréjét el kellett távolítani. A szervezet összes tesztoszteron termelésének nagy százalékát a herék adják, amúgy a betegségébe kis híján bele halat. De ő innen fel tudott állni (kemény orvosi támogatással) és fel tudott ülni a bringára és újra elkezdett edzeni. Nem titok, TUE papírjain (jogosan) szerepelnek tesztoszteron készítmények. Ez szükséges, hogy esélyegyenlőség legyen (a tesztoszteron felelős a regenerálódásért, ami az országúti körversenyekben igen nagy szerepet játszik). És miért is 12 a végleges pontszám, amit kapott az általam egyik, legnagyobbra értékelt sportoló, mert ő valószínűleg minden idők legsikeresebb országútisa.
Térjünk vissza kicsit a tesztoszteronokra... A WADA által kijelölt epitesztoszteron - tesztoszteron arány 1:6, aztán ez az adat módosult 1:4-re. A dopping analitikusok tehát ennek a 2 hormonnak az arányát nézik a szervezetben, ha az arány elcsúszik a tesztoszteron javára, akkor a minta pozitív, és eltiltással jár. Armstrong orvosai gondosan beállították a szintet, ez alatt azt értem, hogy a tesztoszteron szintje mindig a megadott határértéken (kicsit) belül mozgott. Sosem tudták elkapni... sosem hibázott.
Armstrong abbahagyta, aztán nemrég újrakezdte a sportot, távollétében úgy döntöttek, hogy ha esetleg visszatér, keményen rálépnek a nem épp 100%-os tökeire, és ha törik, ha szakad, megbuktatják. Tehát LA visszatért, a WADA rászállt, egy hónap alatt 31x látogatták meg, meglepetésszerűen az ellenőrök, néha napi 2x is. (Gondolom *ibasz*ttul meglepődött a 20. után, hogy még mindig hozzá járnak "kávézni" a már-már "cimborákká vált" ellenőrök.) Uh ezt megunva a mi Armstrongunk abbahagyta a kerekezést valószínűleg örökre.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr402685047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása