Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 17:38 tpen

Stimulánsok

Manapság mindenki ezekkel a szutykokkal tömi a szervezetét, így kihasználva saját maga rejtett tartalékait. Isszuk a kólát, isszuk a kávét meg a redbullpezsit, toljuk a spedeet, és még ezer stimulánssal szennyezzük magunkat. De miért? Azért, hogy tudjunk dolgozni, ne aludjunk el, jobban bulizzunk, és néha - ez valamilyen szinten megbocsátható - azért, hogy magasabb edzésteljesítményt tudjunk leadni.
De megéri ez? Rövidtávon lehet, de hosszútávon semmiképp. Ha sok kis adagban nyomjuk ezeket rezisztensé válik az agyunk (valamilyen szinten), ezért egyre több és több kell (rászokunk). Ha egyszerre sokat tolunk akkor belehalunk. Kis érdekesség: a koffeinből pl. a halálos adag az 1g, bár ismerek olyat aki kipróbálta és még mindig él, de nem kötelező neked is kipróbálni. A speed is stimuláns, két igen káros vegyületből áll: amfetamin és effedrin, mindegyik doppinglistás, és forgalmazása törvénysértés (mivel drogok is). Ez is jelzi, hogy ezek a divat drogok és doppingszerek (stimulánsok) mennyire károsak.
A koffein számlájára írhatjuk azt is hogy (a keringés hazavágása mellett), a gyomrot is megviseli. Kőkeményen savasítja, és ezzel a szervezetet is savasítja, ez teljesítményromláshoz vezet hosszútávon.
Amúgy pedig ha valamelyik legális stimulánst ki akarod próbálni, akkor a csak a koffeint ajánlom, nem szabad nap mint nap nyomni (2-3 naponta).
Mellette sok vizet kell inni, mert vízhajtó hatású, ezzel is növeli a savasságérzetet, és töménytelen gyümölcsöt kell enni, hogy megnyugtassuk a gyomrot. De sose felejtsed el, ezzel csak becsapod a szervezeted! Erősebb nem leszel tőle, csak a koncentrációd nő meg ideig-óráig.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr512685535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása