Bemutatkozó

A taplalkozastanacsadas.hu volt az én előző "munkahelyem", de elérkezett váltás ideje, mivel kis pénzből nem lehet megváltani a világot, főleg nem lehet szervert és domaint fizetni. Az előző oldalam márkafüggetlenül elemezte a táplálékkiegészítők piacát, a benne lévő lehetőségeket, segítséget nyújtott a sportolóknak a megfelelő termékek, ételek, életvitel kiválasztásában. Ez itt sem lesz másképp. Sportoló jelenem és múltam miatt foglalkoztat a téma, utána járok mindennek, hiszen a profivá válás útján ez elkerülhetetlen dolog, ezért azt ajánlom Nektek, sportolóknak, váljatok velem profivá!

Sport és tudomány

Linkblog

2011.02.23. 16:41 tpen

Gaspari Nutrition és a dopping

A Gaspari mindig is egy "bajos" cég volt. Az a probléma vele, hogy némelyik termék azon kívül is tartalmazhat doppingszert mint ami rá van írva. És ha ezt nem hiszed el, mert biztos hülyeséget mondok, akkor mentségemre hozom fel, hogy a Magyar Antidopping Szövetségtől jutottam ezekhet az információkhoz.

2 itthon is kapható termékkel dobálóznék: HALODROL LIQUIGELS, NOVEDEX XT. A Baylor egyetemen végeztek egy kisérletet a NOVEDEX XT-ről ami ezt mondta: "Nem okozott negatív irányú változást egyetlen klinikai markerben, labor értékekben (vér és vizelet)." Ez azt jelenti, hogy nem az hogy nem doppingos, hanem a doppinganalitikus azt sem látja hogy bevetted... Érdekes, pedig 600%-ra megnöveli a markeing szöveg szerint a tesztoszteronszintet, ennek minimum jelentkeznie kéne a markerekben, még a sima, növényi tribulust is látja a doppingellenőr. (A tribu nem doppingszer, ezzel nem tudnak büntetni, csak látják.) A HALODROL tartalmaz DHEA-t és fel is tüntetik a dobozon, ez is ugye tiltott.

Kicsit nagyon lehúzták a céget az antidoppingosok, az egyik munkatárs szerint pedig ezt nem is az USA-ban gyártják, hanem Taiwanon vagy Kínában ott, ahol más, egyéb olcsó doppingszereket is csinálnak, így kerülhet szennyeződés a termékbe.

tpen

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://faster.blog.hu/api/trackback/id/tr232685041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása